DIT WAS HET WEEKEND

Beker, beker en nog eens beker stond op de planning van het voorbije weekend.

In de interfederale beker mochten onze dames B op bezoek bij D’Hondt Volley Oudenaarde uit Nationale 3. De thuisploeg had een begenadigde dag en dat resulteerde in een 3-0 overwinning.

Dames C stond voor een moeilijke opdracht tegen reeksgenoot Gimm-e Waasland Kruibeke. Ondanks hevig weerwerk eindigde die wedstrijd in een 0-3 nederlaag. Eveneens in de provinciale beker was gelijktijdig de dames D aan de slag. Zij mochten aantreden tegen VC Delhaize Lede B uit promo 3 en hadden meer succes. Dankzij een 3-0 winst gaan ze een ronde verder tegen… Gimm-e Waasland Kruibeke.

Bij de jeugd was de U19 al zeker van de volgende ronde door het forfait van Zovoc Lievegem. Wie hun volgende tegenstander wordt, weten we pas maandagavond.

U17A moet zelf wachten tot dinsdag, want pas dan staat hun wedstrijd tegen VC Hebo Borsbeke-Herzele geprogrammeerd. U17B ging wel al de bekerstrijd aan, maar zonder succes. Tegen VC Lochristi-Wachtebeke kwamen ze nooit op hun normale niveau en verloren met 0-3.

U15A was dan weer wel succesvol. CSS Outdoor Living Mevoc Meerbeke bleek niet opgewassen tegen ons jeugdig geweld en verloor met 0-3. U15B stond voor een moeilijke verplaatsing naar Asterix Avo Beveren en pakte er knap de eerste set. Maar toen nam de thuisploeg over, wat resulteerde in 3-1. In de volgende ronde mag U15A hun kans wagen tegen de jeugd van Beveren.

Alleen maar goed nieuws vanuit de U13. Bij VC Flygha Grembergen-Hamme was onze U13A niet af te stoppen, wat resulteerde in een makkelijke 0-3 winst. U13B had meer dan de handen vol tegen CSS Outdoor Living Mevoc Meerbeke en moest de eerste set afgeven. Maar met de nodige strijd werd toch de wedstrijd in vier sets binnengehaald. Asterix Avo Beveren A en Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas worden hun respectievelijke tegenstanders in de kwartfinale.

U11 tot slot, had eerder al het goede voorbeeld gegeven door Mezo Zottegem te verslaan. Zij nemen nu de handschoen op tegen vermoedelijk VC Oudegem.